rounding

Even voorstellen

Headprofessional Folkert Haak

Folkert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als Head-Pro op de Wouwse Plantage probeer ik u als golfer stap voor stap te verbeteren in uw golfspel met behulp van diverse technische middelen. Zelf ben ik al op jonge leeftijd, naast o.a. voetbal en honkbal in aanraking gekomen met de golfsport. Na een aantal jaren werd ik geselecteerd voor de NGF selectie, waar ik 9 jaar met veel plezier deel van heb mogen uitmaken. Na een mooie maatschappelijke carrière besloot ik om van mijn hobby mijn beroep te maken, om zo weer opnieuw in de schoolbanken te belanden van de Britse PGA. Hier heb ik mezelf gekwalificeerd als Britse PGA AA Teaching Pro. 

Na deze Britse PGA opleiding had ik de smaak te pakken en ben niet stil blijven zitten. Om mezelf als golfprofessional te onderscheiden ben ik verder gegaan met het TPI certificatie programma (Titleist Performance Institute). Dit is een multi-level, multi-track certificatie programma dat is ontworpen om de algemene kennis van een professional die werkt met golfers te verbeteren. Deze heb ik op diverse niveau's met succes doorlopen.

Om onze jonge leden ook een goede golfopleiding te kunnen bieden, is kennis nodig. Kinderen veranderen voortdurend. Groeispurten, houding aanpassingen, en het ontwikkelen van persoonlijkheden maken het een uitdaging om bij te blijven. Als ouder of coach is het belangrijk te onthouden dat kinderen, kinderen zijn. Kinderen zijn nieuwsgierig, hebben passie voor de kleine dingen, en leren elke dag een verbazingwekkende hoeveelheid! Om dit alles in goede banen te leiden heb ik bij de TPI het certificaat Junior Coaching behaald. 

Zoals waarschijnlijk iedereen wel weet worden de punten gescoord op de green! Het kon dus niet uitblijven om ook op dit gebied mezelf extra te kwalificeren. Dit heb ik gedaan bij de 'Harold Swash Putting School'. Harold Swash heeft meer dan 40 jaar ervaring in de golf-industrie als coach, golfclub ontwerper en uitvinder van diverse trainingshulpmiddelen voor putten. Harold heeft veel professional en amateur golfers gecoacht, met zijn innovatieve trainingstechnieken. Hier heb ik dan ook met succes het 'Harold Swash Accredited putting instructor' certificaat behaald.

Nog steeds geef ik met veel enthousiasme en gedrevenheid les op onze mooie club, en hoop vele van u eens op mijn mat te mogen ontvangen.

Veel golfplezier, Folkert Haak


Professional Marjet van der Graaff

Marjet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf januari 2016 ben ik werkzaam als professional op Golfclub Wouwse Plantage. Met mijn ervaring als speelster probeer ik iedere clubgolfer op een eenvoudige en praktische manier betere ballen te laten slaan. Een van mijn interesses bij het lesgeven is coursemanagement. Tijdens baanlessen leer ik mensen hoe ze op hun eigen niveau de baan het beste kunnen spelen. Door meer na te denken waar en hoe je de bal wilt slaan, kun je op een vrij eenvoudige manier een aantal slagen beter spelen. Aanvallen of een driver ver slaan is niet altijd de beste optie.

Ik ben begonnen met golfen op Golfclub Cromstrijen. Als snel ben ik jeugdlid geworden op Golfclub Wouwse Plantage, waar ik ook meerdere jaren voor Dames 1 gespeeld heb. Na een aantal jaar gespeeld te hebben bij de Nederlandse selectie, heb ik de overstap gemaakt naar de professionele Ladies European Tour. Daar heb ik ruim 6 jaar toernooien gespeeld.

In 2014 ben ik gestart met de opleiding van PGA Holland tot teachingpro, die ik een anderhalf jaar later heb afgerond.

Op dit moment werk ik 3 dagen op Golfclub Wouwse Plantage en daarnaast werk ik voor de Nederlandse Golf Federatie als Nationale Coach van onder andere de meisjes B-selectie (12-15 jaar) Zelfredzaamheid, discipline en creativiteit zijn de belangrijke onderwerpen in de trainingen.

Ik zie u binnenkort graag een keer voor een swingles of een les coursemanagement in de baan.

 Groetjes Marjet