rounding

3-banen toernooi

Beste allemaal,

De 4e editie van het 3-Banen toernooi 2018 zit er weer op.

We kunnen terug kijken op weer een geslaagde serie wedstrijden. Wedstrijden die, begunstigd door fantastische weersomstandigheden, in een zeer goede sfeer zijn verlopen. Enthousiasme ook dus bij de deelnemers, die nu al uit kijken naar de 5e cyclus in 2019.

We moeten het natuurlijk ook even over de prestaties van het Team Wouwse hebben. Na de klinkende overwinning in 2017, waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas verliep de 1e wedstrijd op de Oosterhoutse niet zoals we gehoopt hadden. Zoals wel vaker, was het thuisvoordeel ook nu weer aanwezig en won de Oosterhoutse met 346 stablefordpunten over de beste 10 van de 16 scores op korte afstand gevolgd door Grevelingenhout. Team Wouwse manoeuvreerde zich al direct in de underdog positie door op ruim 40 punten afstand (305 totaal) als 3e te eindigen. Oscar Perez scoorde ons beste resultaat op Oosterhout met 34 punten.

Twee weken later gingen we op weg naar Grevelingenhout. Op een zeer droge en harde baan pakte ook nu de thuisploeg fors uit. Tegen een spectaculair spelende thuisploeg, Grevelingenhout, was geen krui(d)(t) gewassen. Met maar liefst 352 punten (ruim 35 gemiddeld per persoon!!) werden Oosterhout en de Wouwse op een bijna onoverbrugbare afstand gezet. Is er dan helemaal niets positiefs te vermelden? Nou wel degelijk. Team Wouwse kon zich licht verbeteren ten opzichte van de eerste wedstrijd en met 329 punten werd de achterstand op Oosterhout gehalveerd. Vermeldenswaard is ook de topprestatie van Mariet Noordegraaf. Ze wist de wedstrijd te winnen met een formidabele 46 punten. Van harte gefeliciteerd, Marietje!! Ook Mieke de Vet heeft het erg goed gedaan middels een handicap verbetering na 37 punten en ex aequo een 3e plaats in het dagklassement.

De laatste en afsluitende wedstrijd vond plaats op onze baan. Alhoewel Grevelingenhout al zo goed als zeker was van de eindoverwinning, was er toch nog een uitdaging, namelijk de tweede plaats over nemen van Oosterhout. Het thuisvoordeel werd optimaal uitgebuit en Team Wouwse won met overmacht het dagklassement met 357 punten (gemiddeld dus bijna 36 punten voor de beste 10). Zeer goede prestaties waren er voor Jaap Ramondt (39 ptn en 2e), Thom Janssen (38 ptn en 3e) en Oscar Perez (37 ptn). Daarmee werd Oosterhout ruim verslagen en de tweede plaats in het eindklassement veilig gesteld. Grevelingenhout was onbereikbaar en werd ruimschoots en verdiend winnaar van het 3-banen toernooi 2018. Het 3-banentoernooi werd afgesloten met een door onze horeca goed verzorgde Bar BQ. Dames en heren van de horeca, hartelijk dank daar voor.

Na afloop hebben de 3 captains - Henk Otten (GH), Roelf Reit (OGC) en Rob Zimmermann (GWP) - aangegeven dat het mooi is geweest na 4 jaar organisatie en coördinatie. Gelukkig heeft iedere club een goede opvolger gevonden. Voor de Wouwse is dat Bas Geers, die ook de prijsuitreiking voor zijn rekening nam. Bas bewees meteen dat hij de perfecte nieuwe man is en liet dat op zeer humoristische wijze blijken in een one-man-show-waardige afsluiting van het toernooi. Bas sloot de prijsuitreiking af met iedereen straks een wel thuis te wensen met daarbij het advies om vooral in de berm te blijven rijden, aangezien er op de weg de meeste ongelukken gebeuren…………..

Alle deelnemers van de Wouwse, hartelijk dank voor jullie inzet en veel succes het komende jaar gewenst.

Voor de cijferaars onder ons, is de complete uitslag van het toernooi bijgevoegd.

Met vriendelijke groet,

Rob Zimmermann


Ook dit jaar wordt weer het 3-Banen tornooi georganiseerd samen met de Oosterhoutse en Grevelingenhout.

De speeldata zijn: 

  • 22 juli: Oosterhoutse
  • 5 augustus: Grevelingenhout
  • 18 augustus: Wouwse Plantage

Deelname aan deze wedstrijdcyclus is vrij van greenfee (o.b.v. wederkerigheid). 

Plaatsing voor Team Wouwse Plantage kan door punten te verdienen in een aantal wedstrijden die vermeld staan in de Jaarkalender. 

Het zou mooi zijn als veel leden van de Wouwse een poging doen om zich in het team te plaatsen om daarna te proberen de 3-banen wisseltrofee met succes te verdedigen. 

De coördinatie van het 3-banen toernooi is in handen van Rob Zimmermann.

Verdere informatie:

  • Klik hier voor het reglement van het 3-banen toernooi.
  • Klik hier voor de tussenstand van het 3-banen toernooi 
  • Klik hier voor de eindstand van het 3-banen toernooi