rounding

Masterplan Informatiebulletin 4

Masterplan Informatiebulletin 4 26-04-2017

Tussenstand renovatie greens

De “greenbakken” op hole 10 en 13 zijn klaar.
Hole 18 volgt deze week. Goed te zien is hoe de greens komen te liggen.

In de greenbakken wordt de drainage en de beregening gelegd.
Daarna wordt de bak gevuld met een laag grind en afgedekt met zand.
Voor hen die nog niet in de baan zijn geweest hierbij een foto van de green
van hole 10.

Nieuwe Playing handicap tabellen

De nieuwe handicap tabellen met de tijdelijke greens zijn inmiddels binnen.  Gemiddeld zullen we 1 of 2 slagen minder krijgen dan op de “normale” baan, maar de par is ook van 72  naar 70 gegaan.  De baan is vanaf heden Qualifying, er kunnen dus 18 holes Qualifying kaarten of wedstrijden worden gelopen.

Zoals je hebt kunnen zien, loopt de route van 18 naar het clubhuis of hole 1 over de fairway van hole 5. Graag deze oversteek met voorzichtigheid benaderen en pas oversteken als de fairway geheel vrij is van overvliegende ballen !!

De nieuwe playing handicap tabellen vindt u hier.

Tot slot nog even ingaan op enkele vragen van leden:

Q: Waarom is op hole 12 een grote diep kuil gemaakt aan de rand van het water? A: Op die plaats zal een grote bunker komen (60m lang). Deze bunker zal zichtbaar zijn van de tees en moet de long hitters uitdagen om over die bunker te gaan (risk and reward).

Q: Waarom is de rommel langs de fairways nog niet opgeruimd?

A: Het ziet er inderdaad slordig uit, echter…. De rommel is een gevolg van het kappen en verwijderen van de stronken. Dit is als extra werk gedaan door onze greenkeepers. Die zijn nu druk bezig om het reguliere onderhoud op orde te krijgen. Voor het shapen van de fairways is een andere uitvoerder aangenomen dan die momenteel de greens doet. Om communicatieproblemen en onnodig veel bouwverkeer in de baan te voorkomen, is besloten om met de shaping van de fairways te beginnen na oplevering van de greens, dus in de 2e helft van Mei.

Veel speelplezier gewenst en hopelijk krijgen jullie al voorpret bij het aanschouwen van de nieuwe greens in wording. De vele positieve reacties dat het prachtig wordt, doen ons allemaal verlangen om die greens te gaan spelen.

Namens de Stuurgroep Masterplan Baan,

Rob Zimmermann

Meer informatie over het Masterplan vindt u hier.