rounding

Heren 1 - Competitie wedstrijd 1

Heren 1 - Competitie wedstrijd 1 02-04-2019

Verslag dag 1 Heren 1

Daar was de eerste dag van de competitie van 2019.

We hebben ons als team goed kunnen voorbereiden deze winter met behulp van Wouter de Vries als coach. Het team ken elkaar nu al een tijdje en de sfeer binnen het team is super, ieder van ons wilt graag winnen en hun bijdrage leveren aan een team overwinning.

Dit jaar hebben we zeer sterke tegenstanders in onze Poule en zelfs een unicum, in onze poule zitten Kralingen, Haarlemmermeersche en de Dommel en we hebben het genoegen de poule te delen met meervoudig landskampioen De koninklijke Haagsche.

Gastheer de eerste dag was De Dommelsche, lid van de “ oude 9” en 1 van de oudste banen in ons land. De baan is de onstuimige winter goed doorgekomen.

Onze tegenstander deze eerste dag, De Haagsche, meervoudig Nederlands kampioen op het hoogste amateur niveau. Deze jongens die al tientallen jaren in de hoofdklasse spelen, zijn natuurlijk gebrand om te laten zien wat ze kunnen om zo snel mogelijk weer in de Hoofdklasse te kunnen spelen.

We hebben niks te verliezen, het gaat erom dat je voor jezelf zo goed mogelijk probeert te spelen, alles of niets…
Dit was ons motto op deze dag, in de ochtend de foursome, gemiddeld meer dan 8 slagen verschil.

Uiteindelijke heeft iedereen gevochten en zijn beste golf laten zien, Bobbie en Ian hebben zelfs hun foursome gewonnen 5/4, Tom en Yaro verloren op de laatste hole en helaas waren Michael en Kai op hole 15 al klaar.

Iedereen had voor zijn gevoel goed gespeeld en met dat gevoel ging iedereen na de lunch de baan in.

Ian tegen hun 1e man, verloor uiteindelijk op de laatste, na de hele ronde druk uit te kunnen oefenen op hun beste speler met hcp +2.8. Helaas voor Bobbie was zijn avontuur snel voorbij en hetzelfde golf voor Yaro en Kai. Maar tot grote verassing van het hele team en misschien wel hemzelf, steeg Tom boven zichzelf uit om in de Singel nog 2 punten te pakken door op de laatste hole zijn single te winnen.

Dit bracht de eindstand op 14-4 voor de Haagsche, een overduidelijke winst maar wij als de Wouwse waren er zeer tevreden mee. Meer punten kunnen pakken dan we hadden gedacht (dit kan ons helpen als het er echt om gaat ) en ieder van ons heeft goed gespeeld.

Met dit gevoel starten wij aankomende zondag op de Haagsche tegen de Haarlemmermeersche, een Team met een gelijk niveau, dit zal dus zeer spannend worden….

Supporters zijn dan ook welkom, kom kijken op 1 van de mooiste banen hoe wij het op nemen tegen de Haarlemmermeersche.