rounding

Heren 3 - Competitie wedstrijd 1

01-04-2019

Heren 3


De eerste stap op weg naar iets moois?

Heren 3. Een jong team. Een mix van ervaring en rookies die stonden te trappelen van ongeduld om de strijd aan te gaan in de 3e klasse van de NGF competitie. Speeldag 1 bracht ons naar Capelle aan den IJssel. Een baan onder de rook van Rotterdam waar lengte geen rol speelt , out of bounds op de loer ligt en waterpartijen ervoor zorgen dat precisie golf beloond wordt! 


Over water gesproken, de weermannen beloofden een zonnige dag. Bij aankomst besloten de weergoden echter een plas water naar beneden te gooien. Gelukkig werd het net voor de start weer droog en konden we vol goede moed beginnen aan onze wedstrijd tegen Broekpolder 5. Een team wat al een paar jaar bij elkaar is en bestaat uit ervaren competitie spelers. Handicaps op papier iets beter dan die van ons. 


Chippen en putten, daar ga je wedstrijden mee winnen. Dat ondervonden Thom en Noud en zij incasseerden een nederlaag. Pieter en Cas speelden een goede wedstrijd en brachten de stand weer in evenwicht. Rogier en Terence pakten een zwaarbevochten overwinning op de 18e die er voor zorgde dat wij met de gewenste 4-2 voorsprong gingen lunchen. 


Na de Lunch was het onze jongste telg Cas die zijn tegenstander kansloos liet! Hij liet zich niet van de wijs brengen door de geschiedenis lessen die zijn tegenstander hem probeerde bij te brengen.  Noud voegde daar niet veel later 2 punten aan toe wat het totaal op 8 bracht. Thom had het zwaar en verloor zijn partij. Captain Rogier liet zijn tegenstander terugkomen van 5 naar 2 down maar gooide op 17 de wedstrijd in het slot. Terence en Pieter vochten voor wat ze waard waren maar redden het net niet. 


Een 10-8 zege op een van de betere tegenstanders in deze poule. Conclusie, wij gaan voor het kampioenschap! Volgende week kijken we naar onze tegenstanders op Wouw en 14 april gaan we de strijd aan tegen Bergvliet 2 op Prise d’Eau. Wordt vervolgd!