rounding

Dames 1 - Competitie wedstrijd 3

Dames 1 - Competitie wedstrijd 3 09-04-2019

De glazen bol van golfers magazine.

Au...daags voor onze 3e competitiewedstrijd staat te lezen in golfers magazine dat ze voorspellen dat Princenbosch er met de beide punten vandoor zal gaan. Fijn, die 'underdog' positie, maar gezien onze goede resultaten van de afgelopen 2 weken, weten we dat het ook wel eens anders kan worden op de Koninklijke Haagsche.

De foursomes beginnen goed, al binnen een goede 3 uur spelen, melden Sophie Korthuijs en Michelle Wouters dat ze hun 1e foursome met 5/4 gewonnen hebben. Wow, dat is overtuigend en wat een lekker gevoel. Nog overtuigender is de 7/5 winst van Laura de Bruin en Fleur van Eyndhoven. De foursome van Hanna Korsmit en Sophie Muljono blijft echter tot de laatste hole spannend en uiteindelijk onbeslist. Waardoor er na de lunch (voor de ene uren durend en voor de ander zo kort dat er alleen tijd was voor een snelle sanitaire stop) sprake was van een comfortabele 5-1 voorsprong!

Na 9 holes in de middag stonden alleen Laura en Fleur 'up'. Gelukkig wist Sophie M zich na 11 holes te herpakken en wist van 3 down terug te komen en met 2/1 te winnen van haar opponente. Helaas lukte het Sophie K, Michelle en Hanna niet om hun achterstand om te buigen, waardoor het virtueel 7-7 werd. Al snel kwam te oren dat Laura haar wedstrijd opnieuw met 7/5 gewonnen had, waardoor we gegarandeerd 1 punten over zouden houden aan deze wedstrijddag. Het wachten was toen op hoe de jarige Fleur haar voorsprong zou gaan verdedigen. Op de green van 17 vierden we de dag overwinning, aangezien Fleur 'dormi-up' kwam te staan. En dit feestje werd herhaald op de green van 18, waar bleek dat Fleur haar voorsprong vast had weten te houden en we 11-7 van princenbosch hadden gewonnen!!

Wat een super mooie teamprestatie!! En een team dat is dames 1 dit seizoen zeker! Bij deze willen we de supporters graag bedanken voor jullie komst naar de Koninklijke Haagsche. En hopelijk zien we weer bekende gezichten komende zaterdag op de Noordwijkse, waar de tot nu toe ongeslagen Noord-Nederlandse op ons staat te wachten.