rounding

Heren 3 - Competitie wedstrijd 2

16-04-2019

Heren 3 blijft ijzig koel en zet reuzestap! 

Voorafgaand aan de tweede competitie wedstrijd was er eerst het gastheerschap op Wouw. Een mooie zonnige dag waarop Broekpolder en Prise d’eau hun eerste zege boekten. Stand van zaken is dat 4 ploegen met 2 punten afreisden naar Tilburg. De enige ploeg nog zonder verliespunten waren wij. 

Op het programma stond het treffen met Landgoed Bergvliet. Een op papier sterke tegenstander in de voorhoede en wat minder in de achterhoede. Een makkie zou het zeker niet worden. Een tegenvaller voor ons was dat Terence verstek moest laten gaan. Hij werkte aan zijn vaardigheden in de sneeuw van Kaprun. Gelukkig was kersvers Wouwse lid Ralph van der Wekke bereid om in te vallen  waarvoor dank! Een ijskoude zondag waarbij zelfs even sprake was van verplichte draagtassen en beginnen op wintergreens. Niets daarvan! Gelukkig brak het zonnetje snel door, mochten de trolleys gewoon mee en waren de zomergreens open. Het bleef wel waterkoud…… 

De foursomes verliepen voorspoedig. Ralph en Rogier kwamen snel dik up, Thom en Noud volgden, Cas en Pieter hadden het iets lastiger. Vorige week had ik het over chippen en putten. Thom en Noud deelden deze keer zelf de lakens uit en met 4 up and downs op rij werd een mooie voorsprong opgebouwd en niet meer weggegeven. Cas en Pieter hadden het lastiger. Het was ‘grinden’ aldus Cas, maar op hole 17 mochten ook zij de felicitaties in ontvangst nemen. Ralph en Rogier kwamen zelfs 5 up…. Maar zagen deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen en moesten uiteindelijk op 18 nog heel hard werken voor een puntje. Al bij al 5-1. Een prima begin! 

Na een voor de een wat langere en de ander korte lunch gaf Bergvliet zich niet zomaar gewonnen. Wat doe je in de Ryder cup als je achter staat voor de Singles? Dan stuur je je beste mannen vooruit! Dat was dan ook de tactiek van Bergvliet. Rogier en Ralph kwamen niet los van hun tegenstanders en Noud keek zelfs tegen een flinke achterstand aan. Heren 3 is dit jaar een hecht team. Achteraan staat voldoende kwaliteit. Cas bewees dit door de vloer aan te vegen met zijn tegenstander en kon zich snel in het clubhuis melden voor The Masters. Niet veel later volgde Pieter zijn voorbeeld en ook Thom pakte zijn eerste single punten door op 16 te winnen. 

Dan de partijen vooraan. Rogier schakelde een tandje bij en stoomde door naar een ruime zege. Ralph vocht voor wat hij waard was, haalde wederom hole 18 en dus het maximale uit zijn greenfee, maar moest de punten aan zijn tegenstander laten. Noud bleef lang down, maar draaide de partij op 18 alsnog in zijn voordeel om. Zo stond er uiteindelijk een ruime 15-3 op de borden.  

Broekpolder boekte een ruime zege op Capelle en hobbelt in ons spoor mee. De twee lastigste hordes zijn genomen, volgende opponent is Capelle op Bergvliet. Supporters zijn meer dan welkom! 
Maar dat allemaal terzijde. We sluiten natuurlijk af met waar het om draaide dit weekend. De 15e major zege van Tiger Woods op Augusta. 11 jaar na zijn 14e zege in de play off tegen Rocco Mediate. Met lederogen heb ik toen gezien hoe hij zijn knie niet spaarde en waar het begin van alle ellende ontstond. Zou hij ooit nog de oude worden? Kon hij überhaupt nog professioneel golfen? Gelukkig is hij terug. Tiger heeft de golfwereld zoveel gegeven en hij is misschien wel de reden waarom wij allemaal zoveel van het spelletje houden. Waarom wij iedere keer weer vol goede moed de baan weer op gaan. Meestal balend in het clubhuis na weer een mindere dag, maar toch weer hopend op die mooie rondes die dit spelletje zo mooi maken. Vallen en opstaan, het bewijs dat het kan is geleverd. Met The Masters is het seizoen echt begonnen. Het mooie weer komt eraan. De competitie is halfweg. Volgende week goed zoeken naar de paaseitjes en over twee weken weer vol aan de bak tegen de mannen van Capelle.  

To be continued……….