rounding

Dames 1 - Competitie wedstrijd 5

Dames 1 - Competitie wedstrijd 5 24-04-2019

Afgelopen zaterdag was de 5e competitiedag voor Dames 1. Ditmaal op Princenbosch waar Noordwijk de tegenstander was. We wisten dat we aan Noordwijk, landskampioen 2018, een zware dobber zouden hebben. En deze verwachting kwam uit.

‘s ochtends hielden we goed stand. Sophie Korthuijs en Michelle Wouters brachten de eerste punten binnen door op hole 18 knap te winnen van het sterke duo Mayka Hoogenboom en Tessa de Bruin (gezamenlijke playing handicap 1). Ook onze derde foursome bestaande uit Linda van Poll en Laura de Bruijn streden door tot de 18e hole. De meiden van Noordwijk zagen de winst aan hun neus voorbij gaan toen Linda haar 4 meter putt holede. De wedstrijd werd gehalved waardoor we met een gelijkspel aan de singles begonnen.

Onze Sophie’s gingen als eerste de baan in maar verloren helaas op 16 en 15. Waardoor de tussenstand op 7-3 in het voordeel van Noordwijk kwam. Daarna volgden er winstpunten voor de Wouwse. Hanna Korsmit wist al op hole 15 te winnen van haar tegenstandster. Michelle won hole 17 en kwam daarmee op 1 up. Ze wist de laatste hole te halven waardoor we weer virtueel gelijk kwamen met Noordwijk. Linda vocht tot de laatste putt aan toe maar moest helaas haar meerdere erkennen. Ook de single van Laura ging verloren.

Gezien het enorme krachtenverschil mogen we tevreden zijn met dit nipte verlies en kunnen we met trots terugkijken op de punten die we wél hebben behaald. We hopen dat het kwartje komend weekend onze kant op valt wanneer we tegen Eindhovensche 2 onze laatste competitiewedstrijd spelen. Met winst tegen de Eindhovenaren zijn we namelijk 100% zeker van handhaving in de hoofdklasse.