rounding

Dames 1 - Competitie wedstrijd 6

Dames 1 - Competitie wedstrijd 6 30-04-2019

Na maanden voorbereiding en vijf gespeelde competitiedagen hebben we afgelopen weekend onze laatste wedstrijddag gespeeld. Voor de zesde en tevens laatste competitiedag mochten we afreizen naar het verre oosten. Via Drouwen, Dwingeloo en Grolloo reden we over de Hunebedden Highway de parkeerplaats van de Semslanden op. We vertrokken op vrijdag om de laatste holes voor te spelen zodat we goed voorbereid aan de start zouden verschijnen waar het tweede team van de Eindhovense ons op zou wachten. Heen en weer rijden was natuurlijk geen doen dus hadden we een slaapplek dichtbij geregeld.

Het was een druilerige dag (en dat terwijl deze baan wel een mooie zonnestraal kan gebruiken). De volledige ochtendronde liepen we onder de paraplu en ook ‘s middags was het niet de moeite waard om je paraplu voor een kwartier op te ruimen. Gelukkig brachten onze oranje vlaggetjes wat vrolijke kleuren in de baan.

Op papier zou het team uit Eindhoven zwakker zijn dan wij. Maar de slechtste fout die je kan maken is je tegenstander te onderschatten. Zonder ons vooraf rijk te rekenen gingen we de baan in. De foursomes verliepen foutloos. Met zes punten op zak en een ruime lunchtijd voor de boeg, druppelden we een voor een binnen. ‘s middags herhaalde dit ritueel zich. De ene na de andere kwam met goed nieuws terug. Laura de Bruin wist zelfs al op hole 11 handen te schudden met haar tegenstander. Bij binnenkomst mocht ze tekenen voor een 18-0 winst.

Deze overwinning is een fantastische afsluiting van een mooi competitie seizoen. Door onverwachte winst van Princenbosch op de Haagsche moeten we waarschijnlijk, ondanks drie gewonnen wedstrijden, genoegen nemen met een vijfde plek. Over twee weken zijn we gastvrouw en kunnen we de strijd van een afstandje bekijken. Mocht u interesse hebben om te komen kijken: Noordwijk en de Haagsche spelen tegen elkaar om de poulewinst en een plek in de kruisfinales.