rounding

Heren 3 - Competitie wedstrijd 3

30-04-2019

Zet de champagne maar koud! 

Twee weken geleden zette heren 3 een grote stap richting het kampioenschap. Opdracht voor vandaag was winnen van Capelle. We moesten dit doen zonder Cas. Hij koos de route richting Wassenaar om heren 2 succesvol te behouden voor de 2e klasse. Iets waar wij natuurlijk trots op zijn. Hij werd vervangen door Frederic Basso. Frederic, dank voor jouw bijdrage aan deze mooie dag!  

Strijdtoneel was Landgoed Bergvliet. Tsja wat moeten we daar over zeggen…. De driving range wordt compleet vernieuwd waardoor er enkel een net was om tegenaan te slaan. Verder lag de baan er redelijk bij, maar waren er wederom tot ongenoegen van onze vrienden van Broekpolder veel ingezaaide stukken GUR. Om over tee boxen maar te zwijgen. Volgens de gastheer van ‘uitstekende kwaliteit’. De waarheid gebied te zeggen…. De GUR lag er beter bij! 

De dag voorafgaand gaf onze koninklijke hoogheid Willem Alexander een feestje. Ook de eerste single van Capelle was uitgenodigd. Het gezegde ’s avonds een vent ’s ochtends een vent gold niet voor hem. Hij belde om 7 uur ’s ochtends af waardoor Capelle slechts met 5 mensen kwam opdagen. De eerste 4 punten zaten dus al in de tas, maar het is zeker niet de leukste manier. Laat dit meteen een les zijn voor ons allemaal. Je team in de steek laten op deze manier is onacceptabel. Met wie je ook speelt, op welk niveau, laten wij in zijn geheel als Wouwse het goede voorbeeld geven en dit nooit en te nimmer accepteren van een van onze spelers. 
Dit leidde meteen tot een grote puzzel voor de opstelling. Pieter kreeg zijn single sowieso cadeau en zou de foursome ook niet spelen als we onze normale opstelling zouden aanhouden. Ook hier levert heren 3 weer een teamprestatie. Iedereen moest en zou minimaal 1x spelen. Frederic is er niet voor niets bij en mocht beide partijen in actie komen. Zo gezegd zo gedaan… op naar de eerste tee! 

9.00 starten toch heren? Waar is de gastheer nu weer? Niet aanwezig, geen toss, geen uitleg over de local rules…. Noud gaf zelf dan maar het startschot en sloeg zijn bal op hole 1 meteen 5 meter van de vlag. Game on! Pieter en Rogier volgden als tweede en Thom en Terence liepen er achteraan in een poging hun handicap te verlagen. De wedstrijd zelf kunnen we kort over zijn, twee relatief eenvoudige zeges en een 6-0 voorsprong. Terence warmde zich daarentegen iets te fanatiek op voor zijn single. Hij brak zijn ijzer 7 onfortuinlijk doormidden.  

Na de overigens goed verzorgde lunch (ja er ging ook wel iets goed) gingen de singles van start. Voor Thom zijn eerste officiële slag van de dag, en ook hij liet zijn waarom hij in dit sterren assemblee is opgenomen. De bal eindigde 3 meter achter de vlag. Noud had weer eens last van zijn traditionele lunchdip, maar draaide wederom 3 down in zijn voordeel om. Rogier solide als altijd speelde zichzelf naar een eenvoudige zege. Frederic speelde naar eigen zeggen een stuk beter ’s middags en won ook. Thom en Terence waren nog fris en lieten ook weinig heel van hun tegenstanders. De tegenstander van Pieter was nog aan het bijkomen van zijn kater. Al bij al dus 18-0. Dank aan onze tegenstanders. Sport en plezier kwamen deze dag op een mooie manier samen! 

Wat betekende dit voor de stand? Een 9-9 in de andere partij zou ons sowieso kampioen maken. Het wachten begon…. tussenstand 9-7 voor Prise d’Eau. De laatste single streed tot 18 door en dat duurde een eeuwigheid. Een half uur later kwam het verlossende woord, 9-9 en dat betekent dat heren 3 nu al de champagne kon ontkurken! 
Dat deden we overigens niet, maar dat gaat zeker gebeuren over 2 weken op Broekpolder! De champagne zal vloeien en we nemen een duik! We gaan er een geweldige laatste speeldag van maken! Iedereen die bereid is eerst 26 drempels te overwinnen op de watersportweg in Vlaardingen is van harte welkom op ons feestje. Zien we jullie daar?

Tot 12 mei!