rounding

Dames 1 - Competitie wedstrijd 7

Dames 1 - Competitie wedstrijd 7 14-05-2019

De voorbereiding voor het competitieseizoen 2019 van dames 1 begon dit jaar al in oktober 2018 met bijna wekelijks groepstrainingen. In totaal hebben we 27 uur groepstraining gehad, 24 uur individuele trainingen gevolgd bij marjet, een teamuitje naar de Efteling met ritjes in de Baron overleefd, een oefenwedstrijd gespeeld op en tegen Houtrak, weer en wind getrotseerd tijdens het trainingsweekend in Groningen en leuke kick off resultaten laten zien tijdens de thermometer op de Haagsche.

Half maart was het dan zover en mochten we direct afreizen naar de Noord-Nederlandse om te strijden tegen 1 van de promovendus, de Semslanden. Met overtuiging wisten we deze eerste wedstrijd met 15-3 te winnen. De week erna op de Eindhovensche was het erg spannend tegen de Haagsche en voelden we dat er van alles mogelijk was in de middag. Helaas vielen de singles te vaak naar de kant van de Haagsche en verloren we 7-11. Met goede moed vertrokken we begin april, op de verjaardag van Fleur, naar de Haagsche en troffen we daar Princenbosch. Na mooie overwinningen in de ochtend roken we de dagwinst. Daar moest in de middag nog hard voor gestreden worden, maar uiteindelijk wist de jarige Fleur de laatste belangrijke punten binnen te slepen, waardoor we met 11-7 de streekderby wisten te winnen.

Op de Noordwijkse hebben we onze zwaarste nederlaag moeten ondergaan. Na de foursomes leek alles nog mogelijk door het winnen van de 3e foursome. Echter moesten we al snel concluderen dat deze 2 punten ook onze enige punten van de dag zouden blijven, uitslag 2-16.

Enorm gemotiveerd stonden we een week later op Princenbosch op de tee tegen Noordwijk. Wetende welke kwaliteiten we in huis hebben zou het een spannende dag kunnen worden. En dat werd het zeker. De stand was 3-3 na de foursomes, waardoor alles open lag. Helaas bleek Noordwijk in de singles sterker te zijn die dag, waardoor we genoegen moesten nemen met 7-11.

Met alleen nog de Eindhovensche als tegenstander op de planning, gespeeld op de Semslanden, was behoud in de hoofdklasse voor het grijpen. Met een overtuigende, bijna foutloze wedstrijddag, wisten we 18-0 te winnen en daarmee behoud in de hoofdklasse te garanderen.

3 partijen winst en 3 partijen verlies zorgen ervoor dat we met 6 punten op de 5e plek zijn geëindigd. Helaas zijn Amber Somers en Sophie Korthuijs enkele wedstrijden uit moeten vallen, waardoor we niet in onze sterkste opstelling hebben kunnen spelen. Gelukkig bestond onze selectie dit jaar uit 8 meiden, waardoor we elke wedstrijd met 6 dames aanwezig konden zijn.

Het laatste weekend hebben we in stijl afgesloten in het zonnetje op onze eigen Wouwse Plantage. We hebben weer erg van dit seizoen genoten en gaan ons nu richten op ons individuele golfseizoen (en of fysiek herstel).