rounding

Aanpassing start maandbekers

08-09-2020

Maandbekerwedstrijden vanaf heden start op hole 1 en 10.

De voorbije hittegolf heeft ons niet alleen maar extreme temperaturen opgeleverd, maar ook zijn er oplossingen gezocht en gevonden om op die warme dagen de geplande wedstrijden toch door te kunnen laten gaan.
Dit was wel nodig ook, om de door de corona-perikelen aangetaste wedstrijdkalender niet nog verder te laten ontwrichten. Zo zijn bij een aantal wedstrijden de starttijden vervroegd en/of is er voor gekozen om op zowel hole 1 als hole 10 te starten.

Met name voor de maandbekerwedstrijden bleek dat laatste een gouden greep, getuige de vele positieve reacties van de deelnemers.
Daarom is, in samenspraak met het bestuur, besloten om de maandbekerwedstrijden voortaan gelijktijdig op hole 1 en 10 te laten starten.

In de praktijk betekent dit, dat zowel hole 1 als hole 10 vanaf ca. 8:45 uur gesloten zullen zijn voor hen die niet deelnemen aan de wedstrijd.

Uiteraard kunnen ‘vrije golfers’ nog wel voor de wedstrijd uit starten, zij het met de restrictie dat zij slechts 9 holes kunnen spelen.

Vanzelfsprekend zitten er voordelen aan deze wijziging. Eén daarvan is, dat de wedstrijd een veel kortere claim op de baan legt en de baan – lees hole 1 – veel vroeger dan voorheen weer geheel beschikbaar is voor de leden die niet aan de wedstrijd meedoen.

De laatste maandbeker van het seizoen wordt een shotgun, zodat de prijsuitreiking voor alle klassementen door veel deelnemers en andere belangstellenden kan worden meebeleefd.